top of page
IMG_0933.jpeg

Anneke Wittermans

Diadans

DANSEND EEN TEMPEL BOUWEN VOOR VROUWEN WAARDE

22-2-2020 ~ een bijzondere datum om dansend een tempel

te bouwen voor Vrouwen Waarde

 

Het lichaam spreekt klare taal, herbergt verschillende waarden. Diadans brengt beweging, geeft vorm zodat we samen betekenis dragen. De inzet en inbreng van een ieder is van belang. Wij zelf brengen elk een aspect naar voren waarvoor we dansen. De choreografie biedt een ordening waar ruimte en tijd geschapen worden. Zo kunnen we via een gebaar betekenis dragen. Samen groeien we naar een schone dans om de kwaliteiten, die we willen belichamen, een vorm te geven waarin deze kunnen ankeren. Diadans werpt licht op verborgen motieven. Diadans geeft in de diepte beweegredenen en zo bestaansrecht en ruimte. Het uitleven, staat in Diadans niet centraal, integendeel, we leven ons juist in, in een vorm die voedend is.

Diadans helpt ons opnieuw te verhouden met het lichaam. Diadans laat ons verzoenen en verschonen met ons eigen lichaam. Dansen is bouwen aan een tempel, waar plaats gemaakt wordt voor vrouwen waarde.

 

Moge dans ons inspireren om ons schoon te bewegen en onze eigenwaarde trots te dragen.

OVER ANNEKE

Diadans is voor mij gereedschap waarmee ik grip kan krijgen op essentiële levensvragen. Het lichaam spreekt de waarheid, de motoriek vertelt over het gewone doen en laten.
Het verfijnen van de motoriek, is een uitdaging, waarmee ik en de ander actief kan kiezen hoe we willen zijn. Dansen in vormen biedt een veilig helder kader, waarin je bijna onbespreekbare processen in een beschermde ruimte van de vorm kan herschrijven. Taal en het vinden van de juiste woorden die aansluiten op het proces, maken het mogelijk dat je er later stadia weer naar terug kan gaan en dit proces in jou verder kan groeien.

foto18 Anneke.jpg

PRAKTISCHE INFORMATIE

De bijdrage voor deze dag is 60 euro en is inclusief koffie & thee met iets lekkers en een heerlijke vega lunch met lokale seizoensproducten.

* evt. dieetwensen kunnen vermeld worden en we proberen daar zo goed mogelijk rekening mee te houden.

 

De dag vindt plaats te Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385 GJ in Vledderveen.

We beginnen om 11.00 uur en sluiten de dag af om 17.00 uur.

 

Opgave via welkom@vrouwenklank.nl

 

Bel of mail gerust als je behoefte aan meer info vooraf hebt.

Anna de Jong | 06-18664382

Annedoor Koelman | 06-51381502

bottom of page