Elisa de Lijster

LEVENSGENIETER

PRAKTISCHE ONDERSTEUNING

 

OVER ELISA

Als kind werd ik al heel blij van zijn in de natuur. Mijn ouders namen mij en mijn zus veel mee naar buiten, lekker de duinen en bossen in. Leven in harmonie en met de seizoenen heeft me altijd al geïnteresseerd. Ik wilde graag iets betekenen voor de wereld en koos voor een studie Bos- en Natuurbeheer in Wageningen.

Steeds meer interesseerde het me hoe wij als mensen omgaan met de natuur, onze natuurlijke hulpbronnen en met elkaar. Na mijn studie ging ik dan ook werken als adviseur duurzame landbouw, en hield me bezig met gebiedsprocessen tussen boeren, natuurbeheerders en de overheid.

Twee jaar geleden kwam ik in een burnout terecht na mezelf jarenlang overvragen op zowel relatie- als werkgebied. De burnout ‘dwong’ mij eens goed naar mezelf te kijken, om uiteindelijk steeds meer te kiezen voor mijzelf, mijn angsten aan te kijken, mijn grenzen te (h)erkennen, daar naar te handelen, en mezelf ook de ruimte en tijd te gunnen om te herstellen. Ik vaar nu veel meer op mijn gevoel en intuïtie, herken de signalen van mijn lichaam en luister daar steeds beter naar.

Samen met mijn vriend ben ik een jaar geleden gaan samenwonen in Drenthe. De rust en natuur opzoeken, met de droom om hier uiteindelijk iets te gaan doen dat bij mij past. Dat was een  zoektocht, maar inmiddels heb ik het gevonden: in september start ik met de opleiding tot stembevrijder, met als doel mensen in contact te brengen bij hun gevoel, uit het hoofd, in het lichaam, te onthaasten, in verbinding met hunzelf en anderen, op een plek in de natuur. Daar heb ik heel zin in. 

Verder hou ik van bewegen, dansen, zingen, tuinieren, koken, wandelen en zijn in de natuur. Ook vind ik het fijn om persoonlijke, verdiepende gesprekken te hebben met mijn vrienden.

Redelijk snel toen ik in Drenthe kwam te wonen leerde ik Annedoor kennen op de volle maan vrouwencirkels die zij met Vrouwenklank organiseert. Inmiddels zijn we vriendinnen en maken regelmatig wandelingen in de natuur met de hond, hebben gezellige etentjes en fijne gesprekken. Ik vind het leuk om te helpen op het VrouwenKlank festival, en kijk uit je daar te ontmoeten.