top of page

pansori living sound

                 door Anna de Jong

~ de helende werking van de stem ~

InkedInkedInkedsun-303773_1280_LI.jpg

Regelmatig worden me vragen gesteld over Pansori Living Sound:

 • Hoe werkt het Pansori zingen?

 • Wat is het effect?

 • Is het ook iets voor mij?

 • Kan ik een afspraak maken?

 • Wat zijn de kosten?

Hieronder geef ik antwoord op deze vragen

"Ik liet mij meevoeren op de tonen en vibraties van stem en trommel. Het zingen kwam binnen door de poriën van mijn huid. Het nam me mee op stap naar mijn innerlijke wereld."

~ Marianne Doornbos ~

Hoe ziet een sessie Pansori zingen er uit?

In een sessie Pansori zingen zing ik speciaal voor jou. We verkennen eerst datgene waarvoor je komt. Ik neem de tijd om in te gaan op jouw vraag.

Bij het Pansori zingen kunnen alle gebieden van het leven geraakt worden door de klanken. Men komt dan ook met uiteen lopende vragen in mijn praktijk. Met vragen op fysiek niveau, zoals bijvoorbeeld een pijnlijke schouder, of hoofdpijnklachten. Maar ook met vragen betreffende emotionele problematiek, bijvoorbeeld bij verdriet of het ervaren van teveel boosheid. Ook komt men met vragen op mentaal, spiritueel of sociaal gebied. Zoals het weer willen ervaren van de eigen waardigheid. Of vragen rondom begeleiding bij stress of burn-out.

Als voor ons beiden helder is waarvoor jij wilt dat ik zing, dan begin ik met zingen. Ik zing enkele malen, waarbij ik me afstem ons gezamenlijke veld (zie hieronder) en me laat leiden door de klanken. Na het zingen volgt meestal een natuurlijke stilte. In deze stilte gebeuren de belangrijkste dingen. Je ervaart wat de klanken bij je doen of hebben gedaan tijdens het zingen. Tussen het zingen door bespreken we wat het bij je teweeg brengt en kijken we wat aangeraakt wordt door de klanken. Zo zing ik een aantal keren voor je. (Of we zingen samen als je dat fijn vindt om te doen.)

Tot slot evalueren we samen het proces.

Meestal zing ik daarna nog een lied, waarbij ik ook de trommel gebruik om je weer stevig te aarden, zodat je weer veilig door het verkeer naar huis kunt. In de volgende sessies kijken we opnieuw naar jouw thema, hoe het zich ontwikkeld heeft en waar op dat moment behoefte aan is.

Hoe werkt het?

Ik gebruik mijn stem als instrument bij bewustwording en heling.

Hoe dat in zijn werking gaat is een heel verhaal, maar in het kort gaat het als volgt.

Ik stem me af op het veld tussen jou en mij en onderzoek al zingend de beweeglijkheid van dit veld. Soms zijn er delen die moeilijk toegankelijk zijn. Soms zijn er wonden of ligt er verdriet. Ik volg de klanken nauwlettend en signaleer het moment dat de klanken gaan resoneren met dit veld. De klanken reizen dan in en rond het lichaam en kunnen in elke cel van het lichaam ontvangen worden. Pansori Living Sound is een prachtige manier om beweging uit te nodigen waar stagnatie en blokkades de natuurlijke stroom belemmeren. De stem brengt specifieke vibraties die voor de betreffende persoon nodig zijn en helend werken. Het geeft ontspanning, ondersteuning, bemoediging en hoop waar dat nodig is.

(Zie voor meer informatie www.pansori-network.org)

"Anna weet veiligheid te creëren, ze begeleidt mij in alle rust. Elke keer komen we daar waar het nodig is." 

~ Anneke de Boer ~

PHOTO-2022-03-15-20-51-58.jpg
PHOTO-2022-03-15-20-52-33.jpg

"Ik vind het bijzonder te ervaren wat

de klank doet wanneer Anna gaat zingen." 

~ Jolanda Eggink ~

Wat is het effect?

Wat mij in het werk met het Pansori zingen opvalt, is dat men na één of enkele sessies Pansori zingen spreekt van een aantal kerngebieden die door de klanken geraakt worden.

 1. Dichter bij je authentieke zelf komen, een sterk gevoel van eigenwaarde ervaren en dit expressie geven in je dagelijks leven.

 2. Doorstroming en warmte krijgen daar waar zich eerst blokkades en kou bevonden.

 3. Veiligheid en rust bij jezelf ervaren en een diep vertrouwen in een natuurlijk verloop van de dingen.

 4. Meer in het lichaam komen, je geaard voelen met een vol en stevig centrum.

 5. Meer ruimte, kracht en een sprankelend energiek gevoel beleven.

 6. Toegang hebben tot de taal van het lichaam; diepe beelden en hun mythische verhalen die arriveren vanuit innerlijke levens.

 7. Weer liefde voelen en openheid naar het leven zelf.

 

Het gebied van de klank is weids en onbegrensd. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er nog vele nieuwe inzichten met betrekking tot de bijzondere werking van de stem op het genezend vermogen ontdekt willen worden. Elke sessie Pansori zingen is dan ook een gezamenlijke levendige ontdekkingsreis naar de mogelijkheden en het effect van de klanken.

Wie heeft het Pansori zingen ontwikkeld en bij wie ben jij opgeleid?

Pansori Living Sound is ontwikkeld door Yvonne de Bruijn Na jaren van onderzoek en het vrij maken van de klank van haar eigen stem ontdekte ze hoe de klanken helend kunnen inwerken.

Zij onderzocht niet alleen de ontwikkeling van de klank, maar ook nieuwe ontwikkelingen in neurologie, biologie en kwantumfysica, die verwijzen naar de werking van de klank. Met diverse wetenschappers testte ze de werking en het effect van de Pansori klanken.

(Zie voor meer informatie www.pansori-network.org)

Ik heb bij Yvonne de Bruijn gestudeerd en de tweejarige opleiding afgerond. Momenteel ben ik bezig met de twee jarige verdiepende vervolgopleiding. Deze rond ik straks in oktober af.

PHOTO-2022-03-15-20-50-50.jpg

Kan ik een afspraak maken en wat zijn de kosten?

Als jij denkt dat Pansori Living Sound iets voor je kan betekenen, neem dat contact op via onderstaande gegevens. Dan maken we op korte termijn een afspraak.

Een sessie Pansori zingen duurt 50 á 60 min. en kost 45 euro per sessie.

Als je een traject van vier sessies kiest betaal je 160 euro.

* Mocht deze genoemde bijdrage een bezwaar voor jou zijn,  neem in dat geval contact met me op, dan kijken we samen naar een oplossing.

Adres:  Troelstralaan 313 1067 MX Amsterdam

06-18664382

zingenbijanna@gmail.com

www.vrouwenklank.nl

bottom of page