top of page

rite van de baarmoeder

~ DE BAARMOEDER IS GEEN PLEK OM PIJN EN ANGST TE BEWAREN...

                      DE BAARMOEDER IS EEN PLEK VAN CREATIE EN GEBOORTE VAN LEVEN ~

~Zondag 12 september 2021 ~

PHOTO-2020-07-08-16-06-09.jpg
PHOTO-2019-10-23-10-52-04.jpg
flower-3063414_1920.jpg

Hoe ziet de dag eruit?

We delen met elkaar onze verhalen en ervaringen. Soms zijn dat ervaringen van angst en pijn. De vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, misbruikt en onderdrukt. We zijn ons bewust dat het verdriet en de diepe pijn hierover nog steeds een rol speelt.

In de Rite van de Baarmoeder geef je weer waarde aan dat wat waarde heeft.  We spreken onze verlangens en hoop uit, we stoken het vuur en we zingen, trommelen en dansen. We gaan daadwerkelijk aan de slag om gezamenlijk de mooiste, de warmste en de meest liefdevolle plek voor Creatie en geboorte van nieuw leven te creëren, met daarbij respect voor ieders eigenheid. In deze speciaal gecreëerde plek vindt vervolgens de Rite van de Baarmoeder plaats voor ieder van ons die dat wil.

Gedragen door de moeder

We zijn, voorafgaand aan onze geboorte, allemaal gedragen in de baarmoeder van onze moeder. Hopelijk was dat een veilige beschermde plek, waar we konden groeien en ontwikkelen in een liefdevolle verbinding. Tot we klaar waren om geboren te worden in een andere ruimte, in een grotere baarmoeder met meer mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Gedragen door Moeder Aarde

Na onze geboorte kwamen we terecht in de baarmoeder van Moeder Aarde, ook een plek voor heel specifieke processen, ook een plek van Creatie en de geboorte van nieuw leven…  Deze keer zijn dat geen automatische processen , zoals in de buik van onze eerste moeder,  maar eenmaal geboren op Aarde hebben we keuze welke processen we willen aangaan en welke niet. We maken vele keuzes in ons leven en daarmee bouwen we iets op. Om zo nieuw leven te creëren. Nieuwe ervaringen, nieuwe gevoelens, nieuwe  processen.

 

Daar waar de Moeders op ons wachten…

Tevens leven we in nóg een baarmoeder. Dat is de baarmoeder van het Universum, een bijzonder  specifieke plek van Creatie en een heilige ruimte voor geboorte van nieuw leven.. en deze processen zijn universele processen. Deze processen draaien niet om onszelf in een egocentrisch heelal, maar gaan over een heel Groot Mysterie waar we allemaal deel van uitmaken als mensheid.

De Rite van de Baarmoeder is een prachtig ritueel die aan deze drie baarmoeders recht doet. Het is een ceremonie die ons met beide benen op de grond zet, de grond die ons draagt, en die ons onze verantwoordelijkheid laat verwoorden:

 

“De Baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren, de Baarmoeder is een plek van Creatie en geboorte van Nieuw Leven”.

 

Je bent van harte welkom op zondag 12 september 2021

Wil je deelnemen aan de Rite van de Baarmoeder, dan ben je van harte welkom

te Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385 GJ te Vledderveen 

Om 10.30 uur openen we de deuren van Welhoven en staan thee, koffie en iets lekkers klaar. We beginnen om 11.00 uur met het programma en sluiten de dag af rond 17.00 uur. We vragen je gebruik te maken van de inlooptijd, zodat we om 11.00 uur daadwerkelijk kunnen beginnen.

We komen bij elkaar met in totaal 6 vrouwen. Dit zorgt voor een intieme sfeer, met voldoende ruimte en persoonlijke aandacht.

De kosten voor de dag zijn 60 euro, dat is inclusief koffie en thee met iets lekkers en een heerlijke lunch met lokale, biologische seizoensproducten.

Opgave via welkom@vrouwenklank.nl

 

Bel of mail gerust als je behoefte aan meer info vooraf hebt.

Hier zingen we het lied "Mihiayun".

We eren de Godin van het water.

bottom of page